Tražilica

Spletne trgovine AGROMEHANIKA

Splošni pogoji spletne trgovine Agromehanika so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem

Z oddajo naročila za nakup izbranih artiklov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.

Pogoji nakupa na spletnem mestu www.agromehanika.si

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine na spletnem mestu www.agromehanika.si (v nadaljevanju: Pogoji) in se z njimi strinja.

Spletno prodajo na www.agromehanika.si izvaja podjetje Agromehanika, proizvodnja in trgovina, Kranj, d.d., Hrastje 52A, 4000 Kranj, vpisano v sodni register pri Okrožnem sodišču v Kranju št.vl. 1/01118/00 z matično številko 5095450 (v nadaljevanju: Agromehanika). Agromehanika je zavezanec za plačilo DDV-ja (ID za DDV:SI68281315).

Spletna trgovina www.agromehanika.si vam preko spleta omogoča nakup rezervnih delov in potrošnega materiala za kmetijsko mehanizacijo, ki so na zalogi, kar je razvidno iz prikaza na strani artiklov »Kataloga«. Na spletnem mestu www.agromehanika.si si lahko ogledate našo ponudbo, informacije o artiklih in cene. Pogoji nakupa so določeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Naročanje

Pogoj za opravo nakupa v spletni trgovini www.agromehanika.si je registracija obiskovalca. Obiskovalec se mora ob prvem nakupu registrirati, s tem se vpiše v bazo kupcev Agromehanika in pridobi svoje uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nesporno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Varovanje osebnih podatkov je opisano v nadaljevanju pod posebno točko.

Ob vsakem naslednjem nakupu se mora uporabnik v spletno trgovino prijaviti z ob registraciji pridobljenem uporabniškem imenu in geslu, po prijavi v spletno trgovino pa lahko v zavihku Moj račun svoje podatke spreminja, posodablja in pregleduje (naslov, geslo za dostop, pregled preteklih naročil itd.).

Po pregledu ponudbe ob izbranih artiklih uporabnik izbere možnost "Dodaj v košarico". Izbrani artikli so zbrani v košarici (zavihek desno zgoraj), ki jo lahko uporabnik kadarkoli preveri in v njej uredi artikle (spremeni količino in/ali jih odstrani iz seznama). Uporabnik naročilo zaključi s klikom na gumb »Na blagajno«, kjer pregleda seznam izbranih izdelkov. V košarici uporabnik v 3 korakih opravi celoten nakup:

  • 1. korak: uporabnik pregleda svoje naročilo (seznam in količino artiklov) in ga poljubno spremeni; v primeru spremembe količine se znesek v košarici avtomatsko preračuna. S klikom na gumb »Nadaljuj z naročilom« uporabnik nadaljuje nakupni postopek v 2. korak;
  • 2. korak: uporabnik vnese podatke o E-pošti, izbere način dostave (osebni prevzem na lokaciji Agromehanike ali pa dostava preko dostavne službe (strošek pošiljanja bo prikazan pred oddajo naročila), vnese osebne podatke ime in priimek, naslov za dostavo (naslov, poštna številka, mesto in država) in telefonsko številko. V primeru, da uporabnik želi račun na podjetje, se lahko vpiše ime podjetja, davčna številka in ali je zavezanec za DDV.
  • 3. korak: uporabnik izbere način plačila (po predračunu ali po povzetju), označi, da se strinja s splošnimi pogoji in s klikom na gumb »Potrdi« zaključi nakup in izvede naročilo. Uporabniku se prikaže potrditev nakupa, hkrati prejme tudi e-poštno sporočilo o potrditvi nakupa s povzetkom nakupa na e-naslov, katerega je vpisal v košarici.

Z uporabnikovo potrditvijo in izvedbo naročila v 3. koraku nakupnega postopka podjetje Agromehanika pošlje elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila.  

Pred potrditvijo Agromehanika naročilo pregleda in si pridržuje pravico do zavrnitve v primeru, da artikla ni več na zalogi ali očitno napačnih cen, ki lahko nastanejo v primeru napak pri avtomatiziranih prenosih, o čemer bo kupec obveščen v najkrajšem možnem času. V primeru nejasnosti, preverjanja podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave lahko Agromehanika pokliče kupca na njegovo telefonsko številko, ki jo je vnesel v košarici.

Kupoprodajna pogodba med Agromehaniko in kupcem je sklenjena v trenutku, ko Agromehanika potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje Agromehanika kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. Z oddajo naročila kupec jamči za točnost podatkov in hkrati potrjuje pogoje poslovanja ter jih nepreklicno in izključno priznava in sprejema kot sestavni del njegovega naročila.

Potrjeno naročilo oziroma sklenjena pogodba se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja Agromehanika, d.d., Hrastje 52A, 4000 Kranj.

Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na e-naslov etrgovina@agromehanika.si ali po telefonu na št. 04 2371 340

Stroški, povezani z uporabo komunikacijskega sredstva pri naročanju se ne razlikujejo od osnovne tarife.

Stvarne napake, reklamacije in garancija

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov podjetje Agromehanika, d.d. nosi odgovornost za stvarne napake na blagu.

Kupec mora podjetje Agromehanika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v roku dveh mesecev od odkritja napake in hkrati omogočiti pregled blaga. Agromehanika ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po poteku z zakonom določenega roka od prevzema blaga.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na blagu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

V Agromehaniki se zavedamo pomembnosti reklamacij, zato se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času, v obojestransko zadovoljstvo in v skladu z zakonsko veljavnimi določili.

Reklamacijo (vračilo napačnega, nepopolnega ali poškodovanega blaga) javite preko e-pošte etrgovina@agromehanika.si ali preko telefona na št. 04 2371 340

Po potrditvi oz. uskladitvi z vami bomo organizirali prevzem pošiljke preko Pošte Slovenije oz. se dogovorili za prevzem v kakšnem od naših prodajnih centrov. Poleg blaga obvezno predložite kopijo originalnega računa.

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Dobavitelj artikla jamči za kakovost oziroma njegovo brezhibno delovanje v garancijskem roku, če se uporablja v skladu z njegovim namenom in priloženimi navodili. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računih in začnejo teči z dnem prevzema blaga s strani kupca. Obrazec za vračilo artikla v garancijo se nahaja tukaj.

Čas v katerem dobavitelj kupcu zagotavlja proti plačilu popravilo, vzdrževanje blaga in nadomestne dele je vsaj 3 leta po preteku garancijskega roka.

Agromehanika je s svojim lastnim servisom organiziranem na sedežu podjetja v Hrastju 52A, Kranj usposobljena za tehnično presojo glede morebitnih okvar in samostojno odloča o reševanju reklamacij, o zamenjavi izdelka v okvari, razen v primerih kjer je označeno drugače.

Cene

Vse cene so prikazane v EUR in vključujejo DDV, ki je jasno naveden na končnem obračunu. Cene in ostale ugodnosti (popusti…) veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Navedene cene veljajo le za nakup preko spletne trgovina www.agromehanika.si. in za spodaj navedene načine plačila pod navedenimi pogoji.

Agromehanika si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen asortimana brez predhodnega obvestila.

V primeru, da je podatek o ceni napačen oz., da se cena spremeni med obdelavo naročila, Agromehanika kupcu omogoči odstop od nakupa.

Plačilo

V spletni trgovini www.agromehanika.si so na voljo naslednji načini plačila:

  • po povzetju – z gotovino (kupec plača stroške dostave)
  • po predračunu, ki ga natisnete takoj po končanem nakupu

Z oddanim naročilom v spletni trgovini, se kupec zavezuje, da bo pri izbranem plačilu »po povzetju«, ob prevzemu blaga poravnal kupnino in stroške. Kupec ob prevzemu pošiljke obvezno podpiše vse spremne dokumente (dobavnica, ...).

Pri izbranem plačilu »po predračunu« boste v svoj elektronski predal prejeli podatke za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenco oz. sklic in namen plačila. V tem primeru boste naročeno blago plačali s splošnim plačilnim nalogom UPN (obrazec) na banki, pošti ali preko svoje spletne banke. Po opravljenem plačilu nam lahko zaradi hitrejše obravnave naročila na e-naslov etrgovina@agromehanika.si pošljete potrdilo o plačilu. Prejeti predračun je potrebno poravnati najkasneje v 5 delovnih dneh, v nasprotnem bo Agromehanika naročilo preklicala.

Plačilo na TRR podjetja Agromehanika, d.d. je mogoče samo kot predplačilo na podlagi predračuna.

Dostava in prevzem

Agromehanika vam bo naročeno blago, ki je na zalogi, običajno dostavila v največ 5 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu v primeru izdelave predračuna, če ni drugače označeno. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato prosimo za razumevanje. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

Dostava se izvaja v sodelovanju s Pošto Slovenije ali drugim dostavljavcem. Če vas v času dostave ni doma, lahko naročene artikle prevzamete v skladu s pravili dostavne službe.

Dostava blaga je mogoča samo na naslovih v Sloveniji.

Blago kupljeno v spletni trgovini www.agromehanika.si lahko prevzamete tudi osebno v Prodajno servisnem centru Kranj, Hrastje 52a, 4000 Kranj v odpiralnem času centra. Postopek nakupa je enak, kot za ostale izdelke. V zavihku način dostave označite »Prevzem v PSC Kranj« .

Kupec je pred prevzemom dolžan blago vizualno in številčno pregledati, ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu. Obvestilo o reklamaciji mora nemudoma poslati na e-naslov etrgovina@agromehanika.si ali ga osebno oddati v enem od PSC Agromehanika.

Stroški dostave, račun

Stroške pakiranja in dostave plača kupec. Strošek se izračuna glede na veljaven cenik in maso pošiljke. Strošek pošiljanja bo izračunan in ločeno prikazan pred oddajo naročila. DDV je vključen v ceno dostave.

Stroški pakiranja in dostave se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini www.agromehanika.si.

Kupec prejme blago dostavljeno na naslov v skladu s pravili dostavne službe.

Ob prejemu dostavljenega blaga bo kupec prejel tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Agromehanika po odpremi naročenih artiklov na zahtevo pošlje kupcu tudi račun in sicer v elektronskem formatu na e-naslov kupca.

V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu (PSC Hrastje 52A, Kranj) prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila, ker kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov Agromehanika ne bo upoštevala.

Odstop od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe in v tem času pošlje pisno obvestilo o odstopu (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti).

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje Agromehanika d.d., Hrastje 52A, 4000 Kranj, e-pošta: etrgovina@agromehanika.si, telefon: 04 2371 340, faks: 04 2371 362 o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe /pisno po pošti, telefaksu ali elektronski pošti).

V ta namen lahko potrošnik uporabi priloženi vzorec-odstopni obrazec, ki je potrošniku na voljo tukaj.

V primeru odstopa od pogodbe nosi potrošnik neposredne stroške vračila blaga.

Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopa, mora blago vrniti Agromehaniki čimprej oz. najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Potrošnik naj blago vrne z vso pripadajočo dokumentacijo. Za lažje dokazovanje nakupa predlagamo predložitev računa oziroma drugega verodostojnega dokazila iz katerega so razvidni bistveni podatki nakupa (tj. čas, po potrebi tudi kraj nakupa). Če potrošnik ob odstopu od pogodbe vrne poškodovano, spremenjeno blago ali blago v napačni oziroma poškodovani embalaži, je odgovoren za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Agromehanika vrne kupnino v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu. Agromehanika ima pravico zadržati vračilo prejete kupnine do prevzema vrnjenega blaga oziroma dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.

Pritožbe in spori

Agromehanika spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in si bo po svojih najboljših močeh prizadevala zagotavljati učinkoviti sistem obravnavanja pritožb.

V primeru težav, se kupec s podjetjem Agromehanika lahko poveže telefonsko na številko 04 2371 340 ali po elektronski pošti na etrgovina@agromehanika.si Pisna pritožba se odda prek e-poštnega naslova etrgovina@agromehanika.si.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Agromehanika bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo in sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga obveščala o poteku postopka.

Morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.agromehanika.si med kupcem in Agromehaniko, bosta stranki prvenstveno reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je za reševanje sporov pristojno stvarno pristojno sodišče v Kranju.

Podjetje Agromehanika kupce skladno z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov obvešča, da ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

Ne glede na zgoraj navedeno, Agromehanika, d.d. v skladu s četrtim odstavkom 32. člena Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov na tem mestu objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov:

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.

Varovanje osebnih podatkov

S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obveščanja o novostih) in ostalo potrebno komunikacijo.

Agromehanika d.d. se obvezuje, da bo z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki ravnala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ustrezna zaščita pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali odkritjem s strani tretjih oseb). Kljub ustreznim tehničnim in organizacijskim postopkom za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo, Agromehanika d.d, ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi sam uporabnik, s tem, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno originalno opremo svojega računalnika, ki je posodobljena in protivirusno zaščitena.

Za potrebe Poslovanja Agromehanika d.d. zbira naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletnem mestu www.agromehanika.si

Agromehanika ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki.

O piškotkih in njihovi uporabi

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe. Preberi več

Osnovni podatki o ponudniku storitev spletne trgovine:

Naziv:

Naslov:

Spletna stran:

E-pošta:

Telefon:

Trgovina:

Faks:

Identifikacijska številka za DDV:

Matična številka:

Šifra dejavnosti:

Št. reg. vpisa:

Osnovni kapital:

Direktor:

Transakcijski račun:

TRR:

Agromehanika, d.d.

Hrastje 52 A, 4000 Kranj

www.agromehanika.si

etrgovina@agromehanika.si

04 2371 300

04 2371 340

04 2371 362


SI68281315

5095450

28.300

1/1118/00

351.432,00 EUR

Mohor Markelj

Banka Intesa Sanpaolo d.d.

1010 0003 6916 837

Agromehanika si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja spletne trgovine Agromehanika kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.

Prijava na e-novosti

Prijavite se na naše e-novosti i budite prvi obaviješteni o našim novostima, događajima i ugodnostima.
Na vrh stranice